over de kunstenaar

"het heeft tot mijn 42e jaar geduurd eer ik ontdekte dat werken met keramiek voor mij een zeer natuurlijke manier van verbeelden is.
precies sinds de eeuwwisseling houd ik me bezig met vormen uit klei. ik word geïnspireerd door elfen en engelen, maak schalen en schelpen, beesten en bustes.
bij het maken van dingen van de zee, wellen spontaan zilte woorden op. ik hoef ze alleen maar op te schrijven.
poëzie puur op maat, teken voor mij dat ik met de stroming mee ga, verbonden met de bron.

"verbinden & loslaten", een fascinerend proces. verbinden, omdat je slechts door hart & ziel erin te stoppen tot pakkend werk komt. en loslaten doordat het werk uitvliegt, en er ook gewoon technisch wel eens iets mis kan gaan.

door mijn werk ontmoet ik mooie verhalen en mensen die mij raken. dan ontstaat er magie; de zeer aardse klei brengt ons verder dan het tastbare.

ik werk zowel vrij, als in opdracht."

else werkt en woont in oostvoorne. zij werkt puur intuïtief & organisch.

gebruikmakend van grove chamotteklei gecombineerd met oxiden, krijgt het werk een uitstraling alsof het er altijd al geweest is. soms komt een object uit de oven als ware het gevonden bij een opgraving, prachtig!

else heeft via vele omwegen haar stiel gevonden in de keramiek. de omzwervingen bleken niet voor niets te zijn geweest; alles komt samen in haar huidige werk. oog voor schoonheid & harmonie, liefde voor taal, de natuur, de mens. het herverbinden met het kosmische.

de spiraal als oeroud teken is op haar visitekaartje te vinden. symbool voor de weg naar binnen & ont-wikkeling. wij kiezen zelf welke kant we opgaan.

ook staat er "verbeeld je!", verbeeld je maar alles!

sleutel tot grootse magie, tot het aanspreken van onze ongelooflijke potentie. else's werk wil hierin steunen, het onzichtbare, onuitsprekelijke verbeelden! 

Viltelief - FB