werk

engelen

 

het eerste object dat ik uit klei maakte, was een engel. met vleugels zo dun als de bloembladen van een baardiris. verwonderd keken omstanders, half verwachtend dat ze niet zouden beklijven. het werd een prachtige engel, deze engel van mededogen.

sindsdien ben ik niet meer gestopt met het werken met dit mooie, aardende materiaal. vele engelen zijn sindsdien uit handen gekomen, veelal in opdracht. soms ook als vrij werk, waarna degene die zich tot het werk aangetrokken voelde, snel verscheen.

en het werk vloog uit...

meer engelen? kijk hier.

elfen

 

ik zag ze altijd al vliegen en nu mag ik ze maken!

soms komt er één uit handen die zo groots is, dan is het geen elf meer, maar een twaalf...!

meer elfen? kijk hier.

schelpen

 

schelpen fascineren mij enorm. ik ben niet voor niets met man en kinderen naar de kust getrokken. dichter bij zee met z'n oeroude vormsels, spiralend door het water.

ik maak ze uit klei, 'by heart'. fantasievormen, geïnspireerd door de natuur.

meer schelpen? kijk hier.

schalen

 

de schalen zijn "persoonlijkheden". ze komen niet frequent uit handen, maar als er één verschijnt, dan is 'ie ook allesomvattend.

spiralen, oerkrullen, vleugels, hemel & aarde, water & vuur, chaos & ordening, verleden & toekomst, hart & ziel.

draag ze op handen!

meer schalen? kijk hier.

brons

 

sinds enige tijd werk ik ook in brons. werken met brons schept weer nieuwe mogelijkheden. een prachtig ambachtelijk en ook arbeidsintensief proces. kostbaar in alle facetten.

engelen, elfen, schelpen, paarden, de gulden snede, laten zich graag vangen in de hoogste kwaliteit brons (90/10).

meer brons? kijk hier.

 

diversen

 

paarden maak ik. bijzondere wezens, dragers zijn het. ooit hoorde ik iemand zeggen: "wat een dolfijn is voor de zee, is het paard voor de aarde." en alsof ze "gewoon" niet mooi genoeg zijn, komt er soms een gevleugeld paard of een eenhoorn uit handen, of een kelpie.

torso's en krachtige vrouwenkoppen in alle mooie variaties die de mensheid biedt. soms maak ik iets geheel anders, in opdracht of opwelling, zoals een leeuw, zwaan of zeemeermin. ook keltische knopen komen uit handen (die weer een link hebben met de schelpenwereld), de ring van möbius, eenheid zonder eindigheid, op het scherp van de gulden snede.

meer werk is hier te zien. 

taal

bij het vormen van de klei, vormen zich soms ook poëtische woorden.

een aantal van deze gedichten zijn te vinden in else's boekje "zilte klei & zoete woorden", samen met schitterende foto's van haar keramisch werk, gebundeld tot een waar "kleinood". een bijzonder cadeau voor jezelf of voor anderen. te bestellen via e-mail (contact) of telefoon. kosten 25 euro inclusief verzendkosten (binnen nederland).

dit boekje is momenteel uitverkocht.

 meer taal van else is hier te lezen.

Viltelief - FB